top of page

MY KIND OF ART

Med den nordiska naturen som främsta inspirationskälla tar My Björnsdotter Hansson med sig sina upplevelser och drömmar till ateljén där hon skapar målningar och hållbara presenter i form av muggar, skålar och tallrikar.

Bananrepubliken - Kulturkossan

Pop Shop & Art!
Konst, musik, barnkultur, kul, knäppt och svårt.
Ödehuset som räddades: det är gult, det är skevt, det är fult!

DELSBO FORNGÅRD

Dellenbygden förvaltar en oerhört rik kulturskatt som har gått i arv från generation till generation. Delsbo forngård består av värdefulla särpräglade byggnader. Flera av dem är smyckade med ett väggmåleri av särdeles hög klass. Det finns även ett bygdemuseum/textilmuseum där du kan studera Delsbodräkten, Delsbosöm, Näversöm, Delsboknyppling med mera. I samma byggnad finns en butik. Delsbo forngård har även ett intakt skolmuseum.Café, plats för medhavd picknick, marknader, lekplats och ställplats för husvagnar är annat ni finner på forngården

BJURÅKERS FORNGÅRD

Bjuråkers Forngård ligger vackert belägen på ”Lithens backar” mellan Tjärnatjärn och Norra Dellen med ett 50-tal byggnader på området.

Forngården består av bl.a. Hälsingegårdarna Frisbogården, Jens-Ors (parstuga från 1700-talet), Havrastugan med målerier av den kända stormålaren Gustaf Reuter och snickarmålaren Erik Erson. Övriga byggnader är sprutbyte? härbren, kyrkstuga, bakstuga, storhässja samt en fäbod med flera byggnader. Inom området så finns även ett skogsmuseum, skolmuseum och handelsbod.

På serveringen finns ostkaka, hembakt kaffebröd, smörgåsar, glass mm och alldeles nedanför kan barnen leka av sig på lekplatsen med hälsingegårdar i miniformat.

bottom of page