top of page

Dellenbaden (Gamla dansbanan)

Besök grillplatsen vid den gamla dansbanan intill dellenbaden. Här kan man njuta av vyn över södra Dellen.

Avholmsberget

Vill du äta en god middag och samtidigt njuta av Hälsinglands vackraste utsikt? Ta med familj och vänner till Avholmsberget. Här finns både restaurang och café. 

Klacks

Klacks i stömnesjön är Delsbos centralaste badstrand och ligger invid Delsbo camping. Här kan du köpa fika i cafeterian eller äta egen picknick vid stranden. Det finns även en grillplats på campingen.

Hallbo

Hallboviken är Norrdellens långgrund. Här kan man njuta av solen långt in på kvällen vid grillstaden. Perfekt för barnfamiljer då det är långgrunt.

Målars

Målars är perfekt för både picknick och bad. Här parkerar du bilen intill stranden och det är inte lika långgrunt som på många av de andra stränderna. Perfekt solläge mitt på dagen.

Gröntjärn

Upplev Gröntjärns mystik. Passa på att ta en heldag och få chansen att se hur vattennivån varierar från en timme till en annan. Runt tjärnen finns ett antal platser där man kan äta sin medhavda picknick. Gräntjärn är även tillgänglighetsanpassad.

Abbortjärn

Abbortjärn erbjuder en fantastisk upplevelse, både när det kommer till fiske och fika. Runt tjärnen finns grillplatser och vindskydd där man både kan fika matsäck och grilla något gott. Det är ju trots allt inte mycket som klår nyfångad fisk som grillas över eld och som serveras tillsammans med kokpärer. 

Forngårdarna och hembygdsgårdarna

På forn- och hembygdsgårdarna finns det möjlighet att både äta mat och fika, men även att ta med picknick. Här är det tradition att äta hälsinge ostkaka med saftsås. 

Dellenbaden

Dellenbadens café ligger mitt i sundet mellan norra och södra dellen. Här kan man äta lättare mat och fika. Det finns en glassbar som klår det mesta.  

NORRBOSTÄMMAN

Norrbostämman hålls på Norrbo hembygdsgård ett par mil utanför Delsbo, den andra söndagen i juli, helgen efter Delsbostämman och helgen före Bjuråkersstämman. Lördagen innan Norrbostämman är en konsertkväll med framträdanden på scenen, som vetter ut över Norra Dellen. Varje onsdagskväll under juni, juli och augusti hålls sedan 1979 de informella kvällsstämmorna på samma plats.

Sedan 2016 är Emma Härdelin musikansvarig för Norrbostämman och därmed får stämman delvis en helt unik inriktning på vissång. Den första Norrbostämman gick av stapeln 1972

bottom of page