top of page

DATUM

30 JUNI

Tusen Trädgårdar - Iris Trädgård i Gammelsträng, Norrbo

Stor trädgårdstomt i lantlig miljö med skogen inpå knutarna. I huvudsak perennrabatter med färgteman men också odling av nyttoväxter för både kropp och själ och trädgårdens mindre invånare.

Kontaktinformation

Ingress

Stor trädgårdstomt i lantlig miljö med skogen inpå knutarna. I huvudsak perennrabatter med färgteman men också odling av nyttoväxter för både kropp och själ och trädgårdens mindre invånare.

Prisinformation

Gratis inträde under öppen trädgård. Men handla gärna i plantloppisen. Öppet varje dag, dygnet runt mellan maj-september. Även insamling av gamla plastkrukor.
500 kr/tillfälle om ni önskar se trädgården vid ett annat tillfälle än fastställda datum.
1 000 kr/tillfälle för gruppbokning.
Försäljning av varumärket "Iris Goda" i samband med öppen trädgård.
Övriga tider hänvisas försäljning till Tillitsbutiken, Gammelsträng 102. Öppet varje dag, året runt, kl. 10-19.

Address

Gammelsträng 112, 824 67 Norrbo

Söndag 30 Juni

10:00

Gammelsträng 112

Datum (1)

Datum
Tid
Arena/Plats
Beskrivning

Fastigheten köptes 2002 och har utökats från två rabatter och litet hallonsnår och några bärbuskar till vad den är idag. Här finns en blå trädgård, en rosa, en vit, en lila, en svart, en röd, en orange och en gul. Men också en fjällrabatt, en skuggrabatt, en pionrabatt, en rosenrabatt och en lökrabatt.

Här finns också äppelträd, vinbärsbuskar (röd, svart, vit och grön), krusbär, hallon, plommonträd, körsbärsträd, fläderbuskar (träd) och naturliga smultronbestånd. Och massor med rönnbär, lingon och blåbär, som också kan skördas.

I övrigt odlas här tomater, gurka, sallad och paprika i växthus och potatis, morötter, lök, dill, persilja, sallad m.m. får trängas i odlingsbäddarna. Vindruvor och sparris har sin egen plats vid växthuset.

Här finns även ett eget litet woodland i experimentsyfte. Liten vattenspegling med solcellsfontän och ett antal fågelbad såklart. Detta varvas med prydnadsbuskar och träd. Den stenbundna marken tillåter många stenpartier, stenkanter och stenmurar runt om i trädgården. Ibland kompletterar jag med ett-åriga växter, men de är sällsynta i trädgården.

Utmaningen är att skapa en trädgård som kan överraska under alla årstider. Och att alla blommor håller sig i den färgrabatt som den tillhör, vilket har varit den största utmaningen av alla.

Nöjet är att njuta av det vackra, slippa åka till ett gym för att träna kroppen, dela och få plantor av nära och kära och få glada tillrop av passerande och besökare.

Öppen trädgård 2024:
Biologiska mångfaldens dag onsdag 22 maj, kl 10-15. Gratis entré.
Biologiska mångfaldens dag onsdag 22 maj, kl. 19-20. (Prel) Föreläsning, avgift kan tillkomma. I samarbete med Studiefrämjandet.
Tusen trädgårdar söndag 30 juni, kl. 10-17. Gratis entré. I samarbete med Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet.

Plantor och sticklingar finns i plantloppisen (öppet dygnet runt under säsong).

Vägvisning: Åk väg Norrbovägen 745 till Hålsjö. Sväng vid gamla handelsboden mot Gammelsträng. Efter ca 2 km finns en stor granhäck på höger sida, sväng där vänster. Följ P-anvisning.

Iris Goda, med sylt, saft och marmelader, finns till försäljning vid öppen trädgård.
Övrig tid finns produkterna tillgänglig i Frimodigs Tillitsbutik (Gammelsträng 102) som har öppet året runt, kl. 10-18 varje dag.

bottom of page