top of page

DATUM

Datum: 

Studiecirkel om hur vi värnar demokratin

Vad kan vi som enskilda människor göra för att värna demokratin? Tillsammans, med hjälp av nutidshistoria, försöker vi formulera svaren.

Kontaktinformation

Ingress

Vad kan vi som enskilda människor göra för att värna demokratin? Tillsammans, med hjälp av nutidshistoria, försöker vi formulera svaren.

Address

Bästdal 201, 824 67 Norrbo

Datum

Tid

Plats

Datum

Datum
Tid
Arena/Plats
Beskrivning

Demokratin har på senare år satts under press också i Europa och Sverige. Det sker trots att många trott och hoppats att vi lämnat auktoritära tendenser bakom oss. Vi läser och tar avstamp i Timothy Snyders bok "Om tyranni: tjugo lärdomar från det tjugonde århundradet" . Vi träffas under tre tillfällen och diskuterar hur vi kan stärka vår egen förmåga att skydda demokratin genom att motverka dess erodering, att behålla hoppet och sprida kunskap om demokratins skörhet och behovet att vårda den varje dag i ord och handling.

Om deltagarna önskar, lägger vi till fler träffar eller följer upp samtalen tillsammans med representanter från organisationer som arbetar för hållbar samhällsutveckling.

Du behöver själv införskaffa boken 'Om tyranni - Tjugo lärdomar från tjugonde århundradet' av Timothy Snyder.
Boken går att lyssna till via streamingtjänst, köpa eller låna som fysisk bok eller e-bok.

Du behöver läsa ca 30 sidor i boken innan första träffen.
Vi läser sedan ytterligare ca 30 sidor inför varje träff, och för dialog utifrån förberedda frågeställningar.

Om cirkelledarna

Lisa Holmberg, har ett stort engagemang inom hållbarhet och bygdeutveckling och driver podden "Jobba gratis varför då? Drivkrafter bakom ideellt engagemang i Hudiksvalls kommun" där hon uppmärksammar andra ideella krafter i kommunen.

Mårten Laurell Thorslund, har ett stort engagemang för frågor som berör blomstrande, hållbara och motståndskraftiga lokal- samhällen, samt integration och inkludering.

Datum: 8 maj, 27 maj och 18 juni
Tid: 18.30-20.00
Plats: Norrbo Folkets hus

bottom of page